Nieuwjaarswensen

Het bestuur van Orweja wenst iedereen een gezond en succesvol 2021!

Het jaar 2020 stond ook voor Orweja in het teken van het Coronavirus en alle maatregelen die hieromtrent door de Rijksoverheid zijn genomen. Toen medio maart de totale lock down door de Rijksoverheid werd aangekondigd, stond de wedstrijdkalender vol met veldwedstrijden en workingtesten in het voorjaar en een groot deel van de jachthondenproeven voor het nieuwe seizoen waren al aangemeld. Door de lock down in maart werden alle nog te houden veldwedstrijden geannuleerd en in april werd besloten om alle jachthondenproeven van 2020, inclusief de Nimrod, niet te laten doorgaan. 

De situatie in ons land werd beter naarmate de zomer naderde. Begin juli zag het ernaar uit dat alle veldwedstrijden voor het najaar konden plaatsvinden en ook voor de jachthondenproeven was er weer, zij het beperkt in aantallen en deelnemersgrootte, ruimte. Door het opgestelde Orweja Coronaprotocol konden de organisaties de veldwedstrijden en proeven organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid en hebben er in juli t/m medio oktober 2020 nog veldwedstrijden en jachthondenproeven plaatsgevonden. Door de gedeeltelijke lock down van medio oktober zijn enkele jachthondenproeven en de laatste veldwedstrijden van het najaar geannuleerd. Als gevolg hiervan gingen ook de Trofee Pieter Rooijakkers en de finale wedstrijd voor retrievers niet door.

Het bestuur van Orweja hoopt van harte dat in 2021 de veldwedstrijden, workingtesten en jachthondenproeven weer kunnen plaatsvinden en jullie dan allen te mogen verwelkomen.

Voor nu wenst zij jullie fijne kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!