Skip to main content
search

De organisatie van de Trofee Pieter Rooijakkers ligt dit jaar in handen van de Nederlandse Vereniging De Duitse Staande Korthaar. Deze finale wedstrijd voor staande honden zal plaatsvinden op donderdag 12 oktober a.s. op Tholen.

De Trofee Pieter Rooijakkers is een nationale kampioenschaps najaarsveldwedstrijd (solo) mèt apport voor staande honden, welke jaarlijks wordt gehouden.

Het doel van de gezamenlijke wedstrijd om de Trofee Pieter Rooijakkers is enerzijds aan het einde van het najaarseizoen het in wedstrijdverband vergelijken van de veldwerkkwaliteiten van de meest succesvolle staande honden in het voorjaar en najaar voorafgaand aan deze wedstrijd in Nederland, anderzijds het tonen van de diversiteit in werkwijze en stijl van de staande honden die behoren tot een van de rassen uit de betreffende rubrieken van het AVR. Het geven van inzicht bij jagers en andere belangstellenden in de mogelijkheden van goed opgeleide staande jachthonden in hun werk voor het schot.

De Trofee Pieter Rooijakkers werd voor de eerste keer in 2017 georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Langhaar te Wilhelminadorp, in 2018 door de Epagneul Breton Club te Kloosterzande, in 2019 door de Continentale Staande Hondenvereeniging te Zuidzande, in 2021 door het FTC te Sint Annaland en in 2022 door de Epagneul Breton Club in Zeeuws-Vlaanderen.

 

Winnaars Trofee Pieter Rooijakkers

Close Menu