Uitreiking zilveren erespeld

Tijdens de jaarlijkse keurmeesterbijeenkomst van de Commissie Jachthondenproeven, welke op 11 mei jl. werd gehouden, werden door Hugo Stempher, als afgevaardigde van de Raad van beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, twee zilveren erespelden uitgereikt.

De eerste was bestemd voor Ferdinand Schoel, die in 1999 werd aangesteld als keurmeester voor jachthondenproeven. Hij heeft zijn functie als keurmeester in de afgelopen 20 jaar op enthousiaste wijze vervuld. Hij hechtte er tijdens zijn optreden veel waarde aan om zijn gegeven cijfer bij de deelnemers uitgebreid toe te lichten. Ferdinand is naast keurmeester voor de jachthondenproeven zeer bedreven en deskundig in het nazoeken van aangereden- / aangeschoten grofwild. Hij laat zich hierbij steeds vergezellen van zijn Duitse staande draadharen. In deze moeilijke discipline is hij altijd bereid om kennis te delen met anderen. Op bestuurlijk vlak is hij enkele jaren actief geweest als voorzitter van de Vereniging  Vrienden Duits Draadhaar (VVDD). Ferdinand staat bij collega’s en deelnemers bekend als ‘de keurmeester met zijn onafscheidelijke pijp’.

De tweede zilveren erespeld werd uitgereikt aan Rens Joosen. Rens is in 1999 aangesteld als keurmeester voor jachthondenproeven. Hij is sedert 2011 lid van de Commissie Jachthonden Proeven binnen ORWEJA en sinds 2013 voorzitter van deze Commissie. Hij vervult deze functie op een gedegen, vernieuwende, enthousiaste en deskundige wijze. Binnen deze commissie is hij nauw betrokken bij de organisatie van de Nimrod. Met een sponsorplan en oprichting van de Vrienden van de Nimrod is door hem een stevig fundament neergelegd in het financiële aspect van de Nimrod. De huidige generatie voorjagers vraagt om een keurmeester die voldoende vertrouwen uitstraalt en kennis heeft van het reglement en als zodanig ook hier mee om te gaan. Mede onder zijn leiding is er een aangepaste en uitgebreide opleiding voor keurmeesters gekomen die volledig aansluit bij de huidige actualiteit.