Skip to main content
search

Ons bereiken veel signalen van deelnemers die willen inschrijven voor een MAP A proef.

Binnen luttele minuten nadat de inschrijving open staat, is deze al overschreven. De  klachten die wij ontvangen, gaan veelal samen met frustratie en teleurstelling, omdat deelname aan een MAP A proef nu heel onzeker is.

De CJP ontving vorig jaar ook wel wat klachten, maar lang niet in deze omvang. De onbalans tussen vraag en aanbod van plaatsen voor een MAP A proef is dit jaar blijkbaar groter dan ooit. Uiteraard staat dit op de agenda van de eerst volgende CJP vergadering (19-10-2023) en zullen wij overwegen voor het volgende jaar aanvullende regels op te stellen om meer deelnemers gelegenheid te geven mee te doen.

Wij kunnen en willen de regelgeving niet tijdens het proevenseizoen aanpassen, dat zou rechtsongelijkheid tot gevolg hebben. Bovendien staat de inschrijving van de laatste MAP’s al open.

Wij roepen deelnemers op zich vooral in te schrijven en wij roepen organisaties op een forse reservelijst op te nemen. Vorig jaar waren verschillende MAP’s op de dag van de wedstrijd niet vol!

Johan Folmer

Voorzitter Commissie Jachthondenproeven

One Comment

  • A.J. (Aat) van Bodegraven schreef:

    Betreft over inschrijvingen MAP A.

    Denk dat er eens ook gekeken dient te worden naar het volgende: Maak een plan van inschrijving dat ook ook alle Rassen kansen hebben. Zelf jaren Drentsche Patrijshond voorgejaagd en ingeschreven A-Mappen wat soms toen al moeilijk was. Ergo: Probeer van elk Ras een vertegenwoordiger de kans te geven bij de inschrijving dat deelname mogelijk wordt!

Leave a Reply

Close Menu